На ринку зерна треба грати в «коротку» — Богдан Балагура

21 вересня 2020 1551 0
На ринку зерна треба грати в «коротку» — Богдан Балагура
Kurkul.com

Найкраще продавати зібрану продукцію тут і зараз, але майже одразу потрібно треба купувати аналогічний продукт за меншою ціною. Про це розповів, керівник ПСП «Денихівка» та власник «Dengoff AgroFamily» Богдан Балагура у матеріалі «Продаж зерна швидко, зручно і вигідно — огляд мобільного додатку для фермерів» на Kurkul.com.

«Наші фермери мають зрозуміти одну важливу річ — на ринку зерна треба грати в «коротку». Тобто ідеально продавати зібрану продукцію тут і зараз, але майже одночасно треба купити аналогічний продукт за меншою ціною», — сказав аграрій.

Він додав, що урожай має працювати і до січня наступного року він повинен «обернутися» 5-6 разів, бо тільки так фермер зможе вторгувати по 2-3 долари за раз. А в кінцевому підсумку прибуток може зрости, наприклад, на 10 доларів на тонні.

«Це ж набагато краще, аніж якби це зерно просто лежало на складі, тобто це фактично були б заморожені гроші. Мало хто рахує, але на зберігання треба ресурси. Так, це здається ризиковою справою, але будь-який ресурс має заробляти для фермера гроші», — зазначив Богдан Балагура.

Читати за темою: На Київщині показники врожайності культур нижчі середнього

На його думку, багато що залежить від фінансових можливостей компанії та плану на сезон. Серед невеликих підприємств багато хто продає зерно зараз, бо на сьогодні ціна є непоганою.Навіть аномально високою на деякі позиції. На ці гроші сільгоспвиробники можуть закупити пальне і на цьому виграти.

«А люди, які будуть тримати, дочекаються поки ціна на зерно трішки виросте, а разом з нею виросте і ціна на паливо і, відповідно, курс долара. Фактично, вони будуть нести витрати на зберігання, але так нічого і не виграють. Якщо говорити про компанії, які будуть збувати продукцію ближче до наступної весни, то вони будуть в плюсі, але це треба мати великий запас збіжжя та свої потужності для зберігання», — підсумував фермер.

Аграрій радить обрати короткострокову стратегію з гаслом «купив-продав» по мінімальному профіту та не грати в «довгу» гру, адже в цьому році буде аномальний порядок речей.

«Особисто я, користують сервісом Zernotorg.ua. Спокійно і зручно за 15 сек я можу подивитись ряд інформації, з якої можу зробити висновок про планування ходу подій. Це продукт, в якому людина може швидко прийняти рішення без плутанини», — додав Богдан Балагура. 

Виконано за допомогою Disqus