На Вінницькому агропідприємстві збільшили площі під зрошенням з 350 до 1200 га

22 вересня 2020 57 0
На Вінницькому агропідприємстві збільшили площі під зрошенням з 350 до 1200 га
Kurkul.com

У ТОВ «АМГ Миронівське» з Вінниччини, розповіли, що раціональним рішенням для отримання високого врожаю в умовах посухи стало використання дощувальних машин вітчизняної компанії «Фрегат». Про це йдеться у матеріалі «Висока врожайність в умовах посухи — досвід зрошення на Вінниччині» на Kurkul.com.

Наталія Смаковська, керівниця агробізнесу ТОВ «АМГ Миронівське», зазначила, що місце, де розташоване господарство, останніми сезонами визначається вкрай низьким рівнем опадів. Минулого року дощі пройшли в травні та першій половині червня. В липні, серпні та вересні дощів майже не було.

Для розв'язання проблеми нестачі вологи та отримання високого врожаю, підприємство протягом 2014-2017 років збільшило площі поливу від 350 га до 1200 га, встановивши ще 16 дощувальних машин.

«Наразі у нас встановлено 24 дощувальні машини «Фрегат», серед яких присутні як кругові, так і фронтальні. До 2012 р. включно у нас стояло лише 8 машин, на поливі було 350 га. У 2012 р., коли ми зіткнулися з першою досить суттєвою посухою в Україні та з дуже високими добовими температурами, ми отримали погані результати врожайності. В кінці 2013 р. було прийнято рішення збільшувати систему зрошення, і з початку 2014 р. по кінець 2017 р. площі під зрошенням зросли до 1200 га», — розповіла пані Наталія.

Господарство зупинило свій вибір на дощувальних машинах компанії «Фрегат», адже, за словами керівниці, дана техніка була присутня на підприємстві і топменеджмент вирішив її модернізувати, придбати нові агрегати та надати всім одиницям якісне обслуговування.

«На інші варіанти й не дивимося, оскільки «Фрегат» задовольняє всі наші запити й потреби. За конкурентами не спостерігаємо, хоча за останні 2 роки на ринку з'явилося багато нових, в тому числі й українських виробників», — розповіла вона.

Читати за темою: В Уряді сприятимуть розвитку зрошення на півдні України

Виконано за допомогою Disqus