Виробництво молока екстра та вищого ґатунку зросло на 9% і 5%

21 грудня 2015 50 0
Спостерігається позитивна динаміка у виробництві молока кращої якості
Кurkul.comСпостерігається позитивна динаміка у виробництві молока кращої якості

Останнім часом спостерігається позитивна динаміка у виробництві молока кращої якості у сільськогосподарських підприємствах, про це заявив міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко, пише Lb.ua

За його словами, молочні господарства повинні суттєво підвищити якість молочної продукції шляхом покращення технологічності процесу виробництва та реконструкції самих молочних підприємств.

«Перспектива відкриття європейського ринку змушує нас по-новому поглянути на важливість підвищення якості вітчизняної продукції. Щоб закріпитися на міжнародних ринках та просувати власний продукт, не достатньо провести косметичні зміни», — зазначає посадовець.

На його думку, потрібно якісно реформувати виробництво та забезпечити дотримання виробничих процедур (належна гігієна доїння, зберігання та транспортування молока, обов’язкова ідентифікація тварин, здоров’я поголів`я, облік та утилізація молока тощо).

«Молочна галузь має великі перспективи, але без відповідних змін вона так і залишиться неконкурентоспроможною на зовнішніх ринках», — розповів Олексій Павленко.

Також додав, що останнім часом спостерігається позитивна динаміка у виробництві молока кращої якості у сільськогосподарських підприємствах. Виробництво молока «екстра» та вищого ґатунку у січні-жовтні 2015 р. зросло на 9,2% та 5% у порівнянні з минулорічним періодом.

Виконано за допомогою Disqus