В Україні подадуть новий закон про ринок землі у разі скасування КСУ поперднього — заява

2 листопада 2020 101 0
В Україні подадуть новий закон про ринок землі у разі скасування КСУ поперднього — заява

Закон про обіг земель с/г призначення підтримали 5 фракцій парламенту. Тож, у разі його скасування Конституційним судом, у Раду знову подадуть земельний закон із компромісними нормами. Про це під час брифінгу розповів уповноважений президента із земельних питань, голова Держгеокадастру Роман Лещенко, інформує AgroPolit.com.

«Нагадаю, що ми прийняли у сесійній залі найбільш консервативну земельну реформу в Європі: концентрація в одні руки, референдум для іноземців та поетапний запуск ринку землі із паралельним прийняттям всіх потрібних суміжних законів. Якщо якийсь із елементів земельної реформи буде скасовано судом, то ми у парламенті приймемо новий відповідний закон. Але розуміємо при цьому, що будь-яке скасування відкидає нас у часі назад», — зазначив Роман Лещенко.

Він зазначив, що в Україні буде проведено земельну реформу і будуть прийняті супровідні законопроекти (2194, 2195 та інші). 

«Ні я, ні президент Володимир Зеленський не були повідомлені про зміну порядку денного КСУ і наразі нам не відомо, яке із трьох депутатських подань з питання землі розглядається. Ми обмежені в цій ситуації. Ми не розуміємо, що відбувається. Є процедури в КСУ, певний регламент…. У п’ятницю цього питання ще не стояло в порядку денному суду. Ми сьогодні про все дізнаємося на рівні окремих інформаційних вкраплень з КСУ, інформаційних чуток. Наразі КСУ перебуває у тлумаченні статей 13 і 14 першого розділу Конституції у частині земель с/г призначення. Але парадокс полягає у тому, що КСУ буде розглядати питання порушення регламенту прийняття закону про землю, але при цьому сам же порушує свій регламент», — сказав Роман Лещенко.

Нагадаємо, сьогодні, 2 листопада, Конституційний суд України розпочав розгляд питання про ринок землі.

Виконано за допомогою Disqus