Стало відомо, коли буде сезонне зниження цін на молоко

1 березня 2021 253 0
Стало відомо, коли буде сезонне зниження цін на молоко
pixabay.com

Сезонного зниження цін на молоко не буде до середини березня. Про це розповів аналітик Асоціації виробників молока Володимир Андрієць, інформує пресслужба АВМ.

Ціни  на всі ґатунки молока залишаються незмінними: екстра ― 12,15 грн/кг, вищий ― 11,7 грн/кг, перший ― 11,08 грн/кг, середньозважена ― 11,64 грн/кг.

Діапазон коливань цін на середні та великі партії молока екстраґатунку по регіонах:

  • Північ та Центр ― 11,7-12,45 грн/кг;
  • Південь ― 11,7-12,45 грн/кг;
  • Схід ― 11,6-12,4 грн/кг;
  • Захід ― 11,6-12,35 грн/кг.

«Початок сезону великого молока поки що не в змозі зрушити ціни на сировину  на шлях сезонного низхідного тренду, як це було в минулі роки. Така ситуація тут нікого не дивує, вона цілком прогнозована і має на те вагомі підстави — дефіцит сировини, який додатково підкріплений дорогими, як ніколи, компонентами раціонів», — зазначив аналітик.

Читати за темою: На Прикарпатті відкрили ферму з розведення високопродуктивних кіз

За його словами, ініціатива в активізації руху цін зазвичай належить великим переробним компаніям, проте зробити перший крок ще ніхто не наважується у зв’язку з недостатністю молока на ринку. Наразі ведуться розмови, що середина березня буде початком сезонного зниження цін, хоча з приводу цього вже  існують сумніви з альтернативним баченням старту сезону в кінці березня.

«Цілком ймовірно, що цьогоріч ми побачимо трохи іншу картину кривої графіка ціни, яка не буде мати суттєвого «просідання» цін у весняно-літній  період, оскільки сировини, очевидно, в цьому сезоні на всіх не вистачатиме, а відтак це буде надавати підтримку цінам. Варіантом виключення буде  закриття чи зупинка потужностей у переробників, що частково розрядить ситуацію з дефіцитом», — додав Володимир Андрієць.

Виконано за допомогою Disqus