Різкі зміни погоди можуть призвести до випадання посівів — фермер

21 лютого 2021 200 0
Різкі зміни погоди можуть призвести до випадання посівів — фермер

На думку заступника директора агрофірми «Інтер-Агро-База» Сергія Макухи із Чернігівщини, робити висновки про стан озимих культур на його полях поки що рано. Про це він розповів у матеріалі «Морози та рекордні снігопади: Як вони вплинуть на озимі та весняну посівну» на Kurkul.com

На перший погляд, морози рослинам не страшні, адже сніговий покрив достатньо їх захищає. Швидше за все, станом на середину лютого посіви в задовільному стані. 

«Усе залежить від того, як танутиме сніг. Якщо відлига змінюватиметься морозами, то озимі можуть задихнутися, а відтак буде випадання посівів. Крім того, у нашому регіоні випало досить багато снігу, тому під час відлиги можна цілком чекати на повені та підтоплення полів. А через «дзеркала» може загинути багато рослин і це негативно відобразиться на врожайності сільгоспкультур», — зазначив фермер. 

Сергій Макуха додає, що насправді «зайвої» вологи в сільському господарстві не буває, тому нинішня ситуація цілком може добре позначитися на розвитку ярих культур у цьому сезоні. Хоча тут теж можуть бути свої ризики з відтермінуванням посівів у правильні дати через ймовірну надмірну вологу в полях.

Читайте також: 

Як оцінюєте шанси озимих зважаючи на різкі погодні зміни?

Виконано за допомогою Disqus