У Väderstad надали поради щодо вибору сівалок для якісної швидкісної сівби

5 березня 2021 222 0
У Väderstad надали поради щодо вибору сівалок для якісної швидкісної сівби
Väderstad

Компанія Väderstad надала рекомендаційні характеристики зернових сівалок Väderstad Rapid та Väderstad Spirit для оптимального вибору агрегатів для якісної швидкісної сівби під конкретні потреби господарства. Повідомляє Traktorist.ua.

Зернова сівалка Väderstad Rapid об'єднує ряд операцій: передпосівну підготовку ґрунту, вирівнювання поверхні, внесення добрив з висівом в окремий рядок від насіння, висів насіння, прикочування посівів та замульчовування верхнього наднасіннєвого шару дрібногрудочкуватою структурою ґрунту.

Зокрема, моделі пневматичних моделей з шириною захвату 4 м, 6 м та 8 м мають послідовне розміщення робочих органів. Для висіву добрив та насіння використовується диско-анкерний сошник, який здатен висівати у тверде сім’яложе. Розміщені під бункером сівалки сошники кріпляться до квадратної труби гумовими амортизаторами. 

Притискне зусилля на один сошник може досягати до 150 кг, міжряддя висіву насіння становить 12,5 см. Сошники добрив вносять між кожним другим рядком насіння через 25 см, 6,25 см від рядка з насіння та незалежно регулюється глибина внесення максимально до 9 см. Сівалки Väderstad Rapid забезпечують висів від 1,5 кг/га до 500 кг/га.

Завдяки зменшеній потребі у тракторах та людських ресурсах, сівалки Väderstad Rapid підійдуть для господарств із:

  • мінімально підготовленим ґрунтом із частиною пожнивних решток; 
  • складними умовами; 
  • важкими за гранулометричним складом ґрунтами; 
  • ґрунтами з мінімальною кількістю вологи; 
  • потребою у висіві на глибину 7-8 см. 

Сівалки Väderstad Rapid агрегатується з трактором із розрахунку 50-55 к.с. на метр ширини захвату агрегату.

Нагадаємо, компанія Väderstad надала рекомендації щодо вибору дискових культиваторів Väderstad Carrier в залежності від особливостей ґрунтів господарства.

Виконано за допомогою Disqus