З квітня Proton Energy Group зупиняє постачання дизельного пального на український ринок

17 березня 2021 7826 0
З квітня Proton Energy Group зупиняє постачання дизельного пального на український ринок
Traktorist.ua

З квітня компанія Proton Energy Group S.A., до якої входить пов’язана з Віктором Медведчуком мережа Glusco, зупинить поставки продукції на український ринок — один з найбільших партнерів компанії, Wexler, вже заявив про зупинку постачання російського дизельного пального. Про це повідомляє epravda.com.ua.

Про повну зупинку постачання на український ринок заявила компанія Proton Energy у листі, що спрямувала до контрагентів щодо зупинки дії договорів.

«На початку березня 2021 року компанія отримала інформацію від одного з членів Нафтогазової асоціації України про те, що Служба безпеки України рекомендує учасникам українського паливного ринку не співпрацювати з Proton Energy Group SA і утримуватися від придбання нафтопродуктів у компанії. Також, минулого тижня ми стали свідками подій щодо мережі АЗС Glusco, що належить Glusco Energy SA», — йдеться у повідомленні групи.

Там вважають, що через «дії української влади можуть мати затримки або відмови у митному оформленні нафтопродуктів», що спричинятиме фінансові втрати.

Компанія Wexler підтвердила отримання такого листа. Це — один із найбільших постачальників світлих нафтопродуктів в Україну, а також один з основних партнерів Proton Energy Group. 

«З квітня компанія повністю призупиняє поставки дизельного пального походженням з Російської Федерації в Україну», — заявив співрозмовник Wexler.

Нагадаємо, Рада нацбезпеки України (РНБО) під час наради 19 лютого 2020 року доручила повернути у державну власність частину нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок». За прогнозами експертів подальше розслідування могло спричинити зупинку поставки дизпалива трубопроводом, а також його подорожчання для українських споживачів.

Вже 23 лютого 2021 р. нафтопродуктопровід «ПрикарпатЗахідтранс» націоналізували. Згідно з інформацією, НАК «Нафтогаз України» як єдиний акціонер АТ «Укртранснафти» надала товариству дозвіл на прийняття нафтопродуктопроводу «Самара - Західний напрямок» на тимчасове зберігання без права користування. 

Виконано за допомогою Disqus