На Рівненщині розпочав роботу «сухий порт»

27 березня 2021 112 0
На Рівненщині розпочав роботу «сухий порт»
Kurkul.com

У м.Клевань (Рівненська обл.) введено в експлуатацію новий залізничний мультимодальний термінал, який є другим в Україні «сухим портом». Про це 24 березня повідомила пресслужба Рівненської ОДА.

Як уточнюється, вантажний хаб, що займає площу 10 га, обладнано власними під'їзними шляхами та сучасним обладнанням — вантажними машинами, механізмами, кранами і навантажувачами. Одночасно на ньому можуть завантажуватися до 50 вагонів.

«Перед запуском нашого термінала ми оновили колійне господарство, придбали тепловози, поставили крани. Сьогодні роботи активно тривають. Уже запущено перші поїзди, які прямують як до Європи, так і до великих портів Одеської області. Зовсім нещодавно прибув перший контейнер з Америки, транзитний час якого становив 30 діб. Це гарний результат. Для прикладу, на порти Чорного моря контейнер іде 2 місяці», — зазначив заступник директора ТОВ «Імтрекс» Андрій Левченко.

Також він уточнив, що надалі потужності термінала з навантаження контейнерів планується збільшити до 2 тис. на місяць. Хаб оброблятиме зернові вантажі, добрива тощо.

Читайте також актуальні матеріали на сайті:

Виконано за допомогою Disqus