Втрати урожаю овочів і фруктів в Італії через заморозки можуть сягнути 100%

27 квітня 2021 84 0
Втрати урожаю овочів і фруктів в Італії через заморозки можуть сягнути 100%
pixabay.com

Садівники Італії та Австрії повідомили, що втрати врожаю фруктів і овочів від недавніх заморозків в деяких регіонах можуть досягати 80%-100%, що позначиться на ціні продукції. Про це повідомляє інтернет-портал FruitNews.

Зокрема в Італії виробники областей Базіліката, Кампанія, Апулія і Калабрія повідомили, що заморозки на початку квітня пошкодили врожай овочів, кісточкових і ківі.

«Ми знали, що насуваються холоди, проте не могли уявити, що температура впаде до -2°C. Найбільше постраждав урожай кісточкових. Абрикоси сортів Pricia, Mogador, Flopria були повністю знищені. Фрукти почорніли через різке підвищення температури після морозу. Втрати персиків і нектаринів залишається оцінити. Також постраждали ківі, кавуни та дині. Негода обійшла стороною плантації суниці садової», — повідомив Франко Лилло, представник Асоціації виробників фруктів і овочів Італії.

Великих збитків зареєстрований в області Апулія, в провінції Фоджа, де температура знижувалася до -5°C. Пошкоджено сади мигдалю і черешні, трохи менший збиток був нанесений столовому винограду, спаржі, баклажанів і картоплі.

Читати за темою: У Франції багаття для обігріву винограду призвели до отруєння людей

У компанії з виробництва мигдалю Soc. Coop. Agricola Giardinetto розташованої в комуні орсара-ді-пулья заморозки наздогнали мигдаль в період цвітіння. Джозуе Дель Веккьо, радник з питань сільського господарства муніципалітету Риньяно-Гарганіко і власник компанії з виробництва мигдалю і граната Fratelli Del Vecchio повідомив, що постраждало близько 90% врожаю мигдалю. Також заморозки пошкодили фруктові сади, посіви спаржі і виноград.

«Я впевнений, що негода торкнулася і місцеву пшеницю. Нам потрібно буде оцінити збиток, щоб зрозуміти чи є підстави для оголошення стихійного лиха», — додав він.

В кооперативі Prima BioМи повідомили, що втратили близько 20% врожаю спаржі на 20 га. Наразі там не можуть оцінити загальний збиток втрат, адже зазвичай починають збір врожаю в середині березня, але цього року розпочали збирання врожаю тільки в квітні через незвичні температури і встигли зібрати лише 10% врожаю. У районах Казерта і Ачерра (недалеко від Неаполя) мороз знищив груші, персики, сливи, абрикоси, картопля, томати, артишоки, боби і горох.

Читати також: На Миколаївщині вимерзло до 40% озимої цибулі та суниці садової

У Австрії заморозки завдали шкоди абрикосів, слив, груш, ківі, спаржі і капусті. Зокрема збір спаржі через холодну погоду затримався приблизно на 2 тижні. Низькі температури впливають не тільки на вирощування, а й на реалізацію імпортної продукції.

Нагадаємо, в результаті заморозків Франція може втратити близько третини врожаю винограду, а на деяких плантаціях урожай може знизитися на дві третини. Також мороз, град та сильні коливання температур в Німеччині значно пошкодили майбутній урожай кісточкових, фруктів, а також затримав збір спаржі.

Виконано за допомогою Disqus