Подорожчання добрив призведе до скорочення посівних площ кукурудзи та пшениці

16 жовтня 2021 1646 0
Подорожчання добрив призведе до скорочення посівних площ кукурудзи та пшениці
Depositphotos

Зростання цін на добрива може призвести до скорочення посівних площ кукурудзи та пшениці у світі. Про це пише Agropages.com.

Зростання цін на добрива може вплинути на те, які сільськогосподарські культури будуть вирощуватися в наступному сезоні. Крім того, проблеми Китаю з витратами на електроенергію також можуть вплинути на витрати виробництва кормів в країні,

Подорожчання агрохімікатів може привести до скорочення посівів кукурудзи і пшениці в країнах Північної півкулі, які будуть проведені в наступному 2022/23 році, і вплинути на ціноутворення. Зернові будуть замінені іншими культурами з меншою потребою в азоті, такими як соєві боби. Такі прогнози роблять компанії Cargill, ED & F Man, а також видання Bloomberg.

Високі виробничі витрати через зростання цін на добрива для сільськогосподарських культур по всьому світу, викликані енергетичними кризами в Європі і Китаї, можуть привести до того, що фермери перейдуть з пшениці на менш інтенсивні культури.

Існує ймовірність того, що, наприклад, фермери в США скоротять свої посіви кукурудзи з високим вмістом азоту і будуть шукати альтернативи в білкових культурах, таких як соєві боби.

Згідно з цими джерелами, вартість основних ресурсів, таких як добрива, знаходиться на найвищому рівні з 2008 р. і становить майже 900 доларів за тонну, що викликає велику стурбованість у фермерів в наступному сільськогосподарському сезоні.

Це збільшення також відбувається на тлі повідомлень про те, що Китай може повністю припинити експорт фосфатів до наступного року, в той час, як ціни на інші інгредієнти, необхідні при виробництві добрив, також значно перевищують ціни за той же період минулого року.

Нагадаємо, через зростання цін на мінеральні добрива аграрії будуть змушені або зменшувати посівні площі, або вносити менше добрив. Така ситуація може призвести до скорочення обсягів виробництва і зростання цін на соціально значущі продукти.

Читати за темою:

Виконано за допомогою Disqus