Більшість світових виробництв сільгосптехніки може зупинитись — експерт

20 жовтня 2021 1560 0
Сільгосптехніка
Сільгосптехніка

Ще з літа світові виробники сільгосптехніки почали говорити про можливу зупинку виробництва. Причиною стали перебої з постачанням певних запчастин. Зокрема, йдеться про чіпи та системи управління. Про це йдеться в матеріалі «Трактори по талонах, або як виник дефіцит сільгосптехніки» на Kurkul.com

Ще навесні почались затримки з постачанням високотехнологічних компонентів, пов’язані з двома факторами: дефіцитом виробництва мікрочипів та колосальним зростанням попиту. За даними опитування, проведеного CEMA 40% опитаних виробників очікують зупинки заводів вже у найближчі 6 місяців. 

«Найперше, слід розуміти, що майже всі мікрочипи у світі виробляють в обмеженому регіоні — Південно-Східній Азії. Понад 80% всіх напівпровідникових мікросхем створюють у Тайвані та Кореї. Лише 12% мікросхем, за даними Національної асоціації напівпровідникової промисловості (SIA), припадає на США», — розповів головний редактор Kurkul.com Микола Сирота.

З його слів, цей регіон від початку коронавірусної кризи зазнає величезних логістичних проблем. Звичні логістичні ланцюжки зруйнувались, а побудова нових і пошук надійних перевізників вимагав часу. Це одна із причин просторово-часового лагу в постачаннях.

Також наклались деякі локальні проблеми окремих виробників, як-от страйк працівників компанії John Deere, що почався минулого тижня.  До того ж додалися локдаун, зростання попиту на високотехнологічну техніку, подорожчання енергоносіїв, несприятливі погодні умови тощо.

Читайте також:

Виконано за допомогою Disqus