В Україні здорожчала пшениця — огляд за 2 листопада від Zernotorg.ua

2 листопада 2021 7773 0
В Україні здорожчала пшениця — огляд за 2 листопада від Zernotorg.ua

Ціни на основні с/г культури, оприлюднені у новині, наведені на основі даних CPT — умов доставки до воріт порту. Основні порти, що закуповують с/г культури, знаходяться в Одеській та Миколаївській областях. Повідомляє Kurkul.com, згідно з даними ресурсу Zernotorg.ua.

Читати за темою: Зерно, дизель і валюта          

Станом на 2 листопада в українських портах подорожчали пшениця та ячмінь. Зокрема, вартість пшениці фуражної в порту Миколаєва зросла на 39 грн/т до 8 015 грн/т, а в портах Одеської обл. на 47 грн/т до 8080 грн/т. Пшениця 2 класу подорожчала до позначок 8 464 грн/т в Миколаївському порті та 8 688 грн/т в портах Одещини.

Нагадаємо, раніше експерти розповіли, що в Україні тенденція до зростання цін на пшеницю.

А от вартість олійних культур навпаки зменшилась. Так, різко здешевшала соя в порту Миколаєва  на 97 грн/т, а в портах Одещини — на 277 грн/т. Також знизилась вартість соняшнику в портах Одещини до 18 275 грн/т.

Нагадаємо, в Україні тривають жнива пізніх зернових та олійних культур. Наразі обмолочено 12,9 млн га та намолочено 60,7 млн т зерна за врожайності 4,72 т/га. Також аграріям залишилось зібрати 10% площ сої та соняшника.

Читайте також: Дефіцит кормової бази на полях сприяє розселенню мишоподібних гризунів

Підібрати вигідні варіанти продажу зерна можливо за допомогою сервісу Підбір Угод від Zernotorg.ua. Сервіс щоденно аналізує  реальні пропозиції, обчислює вартість логістики та сортує варіанти продажу за розміром прибутку.

Виконано за допомогою Disqus