В Україні висхідна тенденція цін на зернові — огляд за 16 листопада від Zernotorg.ua

16 листопада 2021 2297 0
В Україні висхідна тенденція цін на зернові — огляд за 16 листопада від Zernotorg.ua
Kurkul.com

Ціни на основні с/г культури, оприлюднені у новині, наведені на основі даних CPT — умов доставки до воріт порту. Основні порти, що закуповують с/г культури, знаходяться в Одеській та Миколаївській областях. Повідомляє Kurkul.com, згідно з даними ресурсу Zernotorg.ua.

Читати за темою: Зерно, дизель і валюта          

Тенденція до зростання вартості зернових, яка розпочалась 15 листопада, продовжується. В українських портах в середньому на 30 грн/т подорожчали пшениця продовольча та фуражна, на 60 грн/т — ячмінь та на 45 грн/т — кукурудза. 

Зі слів аналітика Zernotorg.ua Олександра Тищенка, причиною зростання вартості зернових стала короткочасна корекція цін, яка підкріплена підвищеним попитом на експорт.

«Бувають короткочасні корекції, глибина яких дуже незначна. Але тренд на зростання в силі. Фактор шаленого попиту штовхає біржі і відповідно ціни на зернові вгору», — пояснив аналітик.

Вартість соняшнику стабілізувалась, а от соя, ще з минулого тижня продовжує дешевшати. 

Наразі, в Україні тривають жнива. Аграрії обмолотили 73% площ кукурудзи та 98% площ соняшнику. Цікаво, що на Харківщині середня врожайність зернових зросла до 4,6 т/га, а на Вінниччині — на третину вища торішньої.

Читайте також: На Сумщині та Житомирщині горіли зерносушарки

Підібрати вигідні варіанти продажу зерна можливо за допомогою сервісу Підбір Угод від Zernotorg.ua. Сервіс щоденно аналізує  реальні пропозиції, обчислює вартість логістики та сортує варіанти продажу за розміром прибутку.

Нагадаємо, завдяки тому, що з цього року українські сертифікати визнали в ЄС, вітчизняним компаніям стало вигідним виробництво насіння на експорт. Таку думку висловив Сергій Тимошенко, генеральний директор MAS Seeds Україна. А ви сієте насіння українських виробників?

Виконано за допомогою Disqus