Вартість ячменю зростає — огляд за 21 січня від Zernotorg.ua

21 січня 2022 3840 0
Вартість ячменю зростає — огляд за 21 січня від Zernotorg.ua
Kurkul.com

Ціни на основні с/г культури, оприлюднені у новині, наведені на основі даних CPT — умов доставки до воріт порту. Основні порти, що закуповують с/г культури, знаходяться в Одеській та Миколаївській областях. Повідомляє Kurkul.com, згідно з даними ресурсу Zernotorg.ua.

Читати за темою: Зерно, дизель і валюта             

В українських портах вже другий день поспіль зростає вартість ячменю. Сьогодні він додав у ціні 63 грн/т і тепер його вартість становить 8 155 грн/т в Миколаївському порту та 8 113 грн/т в портах Одеської обл.

Щодо інших зернових, то вартість пшениці 2 класу та кукурудзи зросла в середньому на 15 грн/т, а пшениця фуражна навпаки подешевшала на 10 грн/т.

Як прокоментував Kurkul.com аналітик Zernotorg.ua Олександр Тищенко, попри ріст біржових котирувань на соєві боби і рослинні олії, який триває з кінця грудня, фізичний ринок в Україні поводить себе доволі спокійно. Ціни на соняшник та сою поступово знижуються.

З його слів, ціни на соняшник так і не досягли очікуваних 25 000 грн/т, а соя залишається суттєво нижче свого тогорічного максимуму у 20 900 грн/т. При цьому запаси культур залишаються значними у зв'язку з низькими темпами переробки в першій половині сезону на фоні рекордного урожаю.

 Читайте також: Виробники просять скасувати постанову про регулювання цін

Ціни на зернові та олійні

Підібрати вигідні варіанти продажу зерна можливо за допомогою сервісу Підбір Угод від Zernotorg.ua. Сервіс щоденно аналізує  реальні пропозиції, обчислює вартість логістики та сортує варіанти продажу за розміром прибутку.

 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus