Ціни на с/г продукцію — огляд за 14 лютого від Zernotorg.ua

14 лютого 2022 17775 0
Ціни на с/г продукцію — огляд за 14 лютого від Zernotorg.ua

Ціни на основні с/г культури, оприлюднені у новині, наведені на основі даних CPT — умов доставки до воріт порту. Основні порти, що закуповують с/г культури, знаходяться в Одеській та Миколаївській областях. Повідомляє Kurkul.com, згідно з даними ресурсу Zernotorg.ua.

Читати за темою: Зерно, дизель і валюта               

За вихідні ринок зернових та олійних в Україні не зазнав кардинальних змін. Ціни на пшеницю 2 класу в портах тримаються на позначках 9150-9220 грн/т. Фуражна пшениця коштує 8,4 тис. грн/т.

Соняшник наразі вартує 20 650 грн/т, ріпак — 19 550 грн/т.

Нагадаємо, Росія робить спробу створити чорноморську кризу і вдарити по агросектору та загалом економці України. Про це свідчить аналіз рішення РФ провести військові навчання з 13 по 19 лютого цього року у акваторії Чорного моря.

«Якщо нам заблокують порти, то внутрішні ціни на експортні товари (руда, зерно, олія) різко підуть вниз. Аналогічно з курсом гривні до долара та євро, бо вони підв’язані під валютну виручку. Під питанням і постачання пального, яке сьогодні імпортується в Україну», — розповів колишній нардеп Іван Мірошінченко. 

Читайте також: Названо зернові, прибутковість яких знизилась

 Ціни на зернові та олійні

Підібрати вигідні варіанти продажу зерна можливо за допомогою сервісу Підбір Угод від Zernotorg.ua. Сервіс щоденно аналізує  реальні пропозиції, обчислює вартість логістики та сортує варіанти продажу за розміром прибутку.

 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus