Ціна соняшнику знизилась на 250 грн/т — огляд за 10 лютого від Zernotorg.ua

10 лютого 2022 4804 0
Ціна соняшнику знизилась на 250 грн/т — огляд за 10 лютого від Zernotorg.ua
Kurkul.com

Ціни на основні с/г культури, оприлюднені у новині, наведені на основі даних CPT — умов доставки до воріт порту. Основні порти, що закуповують с/г культури, знаходяться в Одеській та Миколаївській областях. Повідомляє Kurkul.com, згідно з даними ресурсу Zernotorg.ua.

Читати за темою: Зерно, дизель і валюта              

Станом на 10 лютого в українських портах відбулись незначні зміни в цінах зернових, а от вартість олійних з вчорашнього дня продовжує знижуватись.

Так пшениця 2 класу в Миколаївському порту подорожчала на 15 грн/т, а в портах Одеської обл.  — на 35 грн/т. Вартість кукурудзи зросла відповідно на 25 грн/т та 50 грн/т до позначок 8 525 грн/т та 8 575 грн/т.

Різко знизилась ціна на соняшник та ріпак. Так соняшник в портах Одещини подешевшав на 250 грн/т, а ріпак на 200 грн/т.

Вартість сої в Миколаївському порту не змінилась і залишилась на рівні 17 850 грн/т.

Як розповів аналітик Zernotorg.ua Олександр Тищенко, ціни на зернові в кінці січня на початку лютого відправляються в корекцію, яка триває до квітня. На зниження ціни впливають традиційні фундаментальні фактори, які присутні на ринку кожен рік.

Читайте також: В Україні вперше розробили органічне насіння цукрової кукурудзи

Підібрати вигідні варіанти продажу зерна можливо за допомогою сервісу Підбір Угод від Zernotorg.ua. Сервіс щоденно аналізує  реальні пропозиції, обчислює вартість логістики та сортує варіанти продажу за розміром прибутку.

 

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus