Ціни на зернові та олійні — огляд за 15 лютого від Zernotorg.ua

15 лютого 2022 5146 0
Ціни на зернові та олійні — огляд за 15 лютого від Zernotorg.ua
Kurkul.com

Ціни на основні с/г культури, оприлюднені у новині, наведені на основі даних CPT — умов доставки до воріт порту. Основні порти, що закуповують с/г культури, знаходяться в Одеській та Миколаївській областях. Повідомляє Kurkul.com, згідно з даними ресурсу Zernotorg.ua.

Читати за темою: Зерно, дизель і валюта               

Ціни на зерно в Україні почали рости вслід за підвищенням на міжнародних ринках. Світові ф’ючерси на пшеницю набирають обертів через побоювання, що Росія може вторгнутися в Україну та зірвати поставки зерна з Чорноморського регіону, ключового напряму експорту. До того ж Вашингтон закликав усіх громадян США покинути країну протягом 48 годин.

Так, ціна пшениці 2 класу в порту Миколаєва відучора зросла на 70 грн/т до 9 220 грн/т, в портах Одещини на 75 грн/т до 9 220 грн/т.

Також подорожчала кукурудза і ячмінь. 

Соняшник наразі вартує 20 175 грн/т, ріпак — 19 800 грн/т, соя — 18 тис. грн/т.

Нагадаємо, Росія робить спробу створити чорноморську кризу і вдарити по агросектору та загалом економці України. Про це свідчить аналіз рішення РФ провести військові навчання з 13 по 19 лютого цього року у акваторії Чорного моря.

«Якщо нам заблокують порти, то внутрішні ціни на експортні товари (руда, зерно, олія) різко підуть вниз. Аналогічно з курсом гривні до долара та євро, бо вони підв’язані під валютну виручку. Під питанням і постачання пального, яке сьогодні імпортується в Україну», — розповів колишній нардеп Іван Мірошінченко. 

Читайте також: Україна відправила на експорт понад 40 млн тонн зерна

Ціни на зернові та олійні

Підібрати вигідні варіанти продажу зерна можливо за допомогою сервісу Підбір Угод від Zernotorg.ua. Сервіс щоденно аналізує  реальні пропозиції, обчислює вартість логістики та сортує варіанти продажу за розміром прибутку.

 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus