Щоб продавати на Шуварі, фермеру потрібно лише приїхати на ринок — експерт

28 травня 2016 228 0
Українському фермеру для того, щоб продавати свій товар на ринку «Шувар», потрібно просто на нього приїхати
kurkul.comУкраїнському фермеру для того, щоб продавати свій товар на ринку «Шувар», потрібно просто на нього приїхати

Українському фермеру для того, щоб продавати свій товар на ринку «Шувар», потрібно просто на нього приїхати, повідомила в ексклюзивному інтерв'ю Кurkul.com заступник директора зі зв’язків із зовнішнім середовищем найбільшого на західній Україні оптового ринку «Шувар» Клавдія Гордієнко.

За її словами, простий фермер не укладає договори. Він просто стає на майданчику для торгівлі з машин і реалізовує свою продукцію. На ринку також є стаціонарні приміщення-термінали: свіже м'ясо, м'ясопродукти, риба, морепродукти, овочі, квіти і величезний майданчик для торгівлі з машин на 650 місць. Фермер може працювати у будь-якому із цих напрямків.

«Якщо фермер виробляє м’ясо чи рибу, він може віддати свій товар операторам з оптового ринку, які орендують у нас торгові місця або сам взяти місце в оренду, але в такому випадку він повинен поставляти товари цілий рік. Найбільше ми працюємо в галузі овочів і фруктів. І тут для виробників у нас є цілий ряд програм, над якими ми постійно працюємо», — зазначила вона.

По-перше, за її словами, майданчик для торгівлі з машин. Фермер заїжджає на ринок машиною будь-яких габаритів, стає, і починає торгувати.

«Це найпростіше, що він може зробити. За всі роки (а ринку у цьому році виповнюється 25 років) ми не відмовили жодному фермеру, якщо в нього дійсно якісна продукція (якість і безпечність перевірить державна ветеринарна лабораторія, яка працює на ринку). Йому ніхто не відмовить на оптовому ринку! Але прийти, стати, поторгувати з машини – це одне, інше питання — як здешевити для фермера цю діяльність. Для цього на ринку є цілий ряд програм покликаних йти назустріч вітчизняному товаровиробнику», — додала вона.

Виконано за допомогою Disqus