Українські фермери пройшли навчання у Франції

30 травня 2016 88 0
Переможці проекту «Успішний зерновий агробізнес на невеликій площі» пройшли стажування у Франції
ipolk.t30p.ruПереможці проекту «Успішний зерновий агробізнес на невеликій площі» пройшли стажування у Франції

Тренінговий проект від Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO) для дрібних зернових виробників «Успішний зерновий агробізнес на невеликій площі» завершився поїздкою десяти учасників навчальної програми, що показали найкращі результати, на стажування до Франції, пише прес-служба проекту ««Успішний зерновий агробізнес на невеликій площі».

Навчальний тур включав відвідування ферм-виробників, переробних підприємств, вивчення ринку, зустрічі з кооперативами та урядовими чиновниками.

«Оскільки основною метою всього тренінгового проекту було допомогти дрібним фермерам підвищити свою ефективність, для відвідання були обрані підприємства, що успішно працюють на відносно невеликих для України площах — від 220 до 800 га. Учасники навчального туру відвідали 6 ферм — виробників рослинництва (зернових, картоплі, цибулі, цукрових буряків), тваринництва (яловичина, молоко, йогурт) та навіть — біогазу», — сказано у повідомленні.

Також додається, що учасники туру познайомились із роботою фермерських об’єднань на прикладі обслуговуючого кооперативу Rougeline на півдні Франції. Засновниками кооперативу виступають 24 фермерських господарства, що вирощують 25 сортів томатів та 8 сортів суниці садової. Загальна площа теплиць кооперативу — 50 га, з яких отримують 18 тис. т томатів та 16 тис. т суниці. Продуктивність теплиць перевищує 600 т помідорів з 1 га на рік.

«На прикладі наукового міжнародного центру сільського господарства, продовольства та навколишнього середовища Agropolis International, учасники туру побачили, як може виглядати платформа для спілкування бізнесу, науки та виробництва», — зазначається у повідомленні.

Під час поїздки українські фермери також мали змогу познайомитися із діяльністю французьких аграрних палат – державних установ, що об’єднують усіх правників сільського господарства. З одного боку, задачею палат є виступати в якості представницьких органів фермерів і лісників в місцевих і національних органах влади, а з іншого – вони пропонують широкий спектр послуг для фермерів, лісників та інших зацікавлених сторін з сільських територій.

Виконано за допомогою Disqus