Полтавська облрада підтримає створення чергового молочного кооперативу

7 липня 2017 117 0
Молоко
pixabay.comМолоко

Представники Полтавської облради, місцева рада та приватні підприємці регіону готові підтримати створення молочного кооперативу в Гадяцькому районі області.

Про це повідомляє bazarmedia.info.

Нагадаємо, члени кооперативів Полтавщині поділилися досвідом їх створення.

«Вартість молока в рази зростає, якщо воно зібране згідно з усіма вимогами. Молоком першого сорту вважають продукт, зібраний на приватних фермах, де встановлені доїльні апарати (а отже, контакт із руками обмежено) та спеціальні холодильні установки. Але на необхідну техніку селяни коштів не мають. Єдиним шляхом вирішення даної проблеми вважають об’єднання селян», ― йдеться у повідомленні

Створення першого молочного кооперативу в Гадяцькому районі готові підтримати Полтавська обласна рада, місцева влада та підприємці району. Молочнй кооператив надасть також нові робочі місця, адже в об’єднані повинні працювати і бухгалтер, і лаборант.

В області вже успішно працюють п’ять молочних кооперативів.

Створити кооператив погодився підприємець Сергій Маковський разом з дружиною Валентиною. Вони уже сім років поспіль збирають молоко в односельців. Родина Маковських співпрацює з Пирятинським молокозаводом, за підтримки якого в господарстві встановлено холодильну установку.

«У с. Сухорабівка вже чотири роки діє молочний кооператив. Люди задоволені. Хоча кажуть, що селяни також спочатку були насторожені. А вже потім навіть скептики почали приєднуватися до кооперативу», ― розповідає підприємець.

Підготовка до створення першого молочного кооперативу в районі триває. У Лютеньці планують провести семінар, щоб наочно пояснити переваги такого об’єднання. При створенні кооперативу селяни фактично стають власниками молочного бізнесу.

«Люди трохи бояться, думають, що доведеться податки хтозна які платити. Просто необізнані ― та й усе. Треба їм пояснити, що за цим майбутнє», ― говорить  Валентина Маковська.

Виконано за допомогою Disqus