Від чого залежить успіх у виробництві молока?

21 серпня 2015 35 0
Від чого залежить успіх у виробництві молока?
Кurkul.comВід чого залежить успіх у виробництві молока?

В Україні для збільшення виробництва молока потрібно підіймати надої з грубих кормів, про в інтерв’ю Мilk.ua сказав керівник відділу альтернативного утримання великої рогатої худоби Австрійського науково-дослідного аграрного центру Раумберг Гумпенштайн Хойслер Йоганн.

За його словами, треба раніше косити, повинна бути вища продуктивність механізованої складової, слід дотримуватися правил силосування. Якщо є така можливість, то потрібно скоротити відстань від поля до місця, де зберігаються корма, щоб вплинути на логістику.

«Необхідно продовжити термін використання тварин та їх життєвий надій. Для цього, знову-таки, потрібні грубі корми належної якості, плюс менеджмент стада. Взаємодія персоналу і його вміння розпізнавати основні взаємозв'язки на виробництві — основна передумова успіху. Не допоможе жоден суперфахівець, якщо ліва рука не знає, що робить права. Персонал, який безпосередньо працює з тваринами, повинен бути навчений і висококваліфікований, щоб раніше помічати проблеми і захворювання. Усувати потрібно причину проблеми, а не її симптоми», — зазначає експерт.

Також додає, що кожне господарство повинно йти своєю дорогою, використовуючи ті засоби виробництва, які у нього є. Також інтереси працівників підприємств повинні бути задоволені, оскільки успіх прийде тоді, коли людина в цьому зацікавлена.

Виконано за допомогою Disqus