Астарта розпочала реорганізацію управління молочними фермами

13 вересня 2017 239 0
Молоко
pixabay.comМолоко

Минулого року Астарта розпочала комплексну реорганізацію системи управління молочними фермами з метою підвищення ефективності та прибутковості виробництва.

Про це йдеться в прес-релізі компанії.

В основі нової системи управління тваринництвом в Астарті ― чотири інфраструктурні проекти, розроблені менеджментом компанії:

  • будівництво кормоцентру ― це дозволяє виготовляти однаково якісні кормосуміші для ВРХ, контролюючи процес з єдиного центру;
  • створення всередині компанії структури Зооветсервісу ― це мобільні бригади фахівців, які за графіком забезпечують обслуговування декількох ферм (діагностика, осіменіння, лікування тощо);
  • зміна організаційної структури ферми та посадових обов’язків ключових працівників;
  • впровадження нової системи мотивації персоналу, де кожна ферма формує фонд оплати праці, виходячи з якості і кількості виробленої продукції. Цей фонд щомісячно розподіляється між працівниками ферми відповідно до наперед визначених коефіцієнтів посади.

На сьогодні нова система управління тваринництвом комплексно запрацювала в агрофірмі «ім. Довженка» (Полтавська область), що входить до складу Астарти. За півроку від початку її реалізації надої молока на корову в господарстві виросли на 15-20%.

Модель роботи агрофірми «ім. Довженка» вже почали поширювати на інші господарства Астарти. Зокрема, це стосується впровадження нової системи оплати праці на фермах та організації служб Зооветсервісу.

Довгострокова стратегія розвитку Астарти передбачає подальші інвестиції у молочний напрямок.

Виконано за допомогою Disqus