Agritechnica 2017. Ганновер

АгроЕкспедиція Agritechnica 2017 Онлайн

АгроЕкспедиція Agritechnica 2017 14 листопада 2017 541 0

Нарешті ми дочекалися головної події цієї осені! Наш АгроЕкспоМобіль об’їздив сотні полів, господарств, елеваторів та заводів в Україні, а два роки тому вперше підкорив і Європу, відвідавши Agritechnica 2015. Цього року ми також стерли всі кордони і відправилися у Німеччину.  

Подолавши десятки сотень кілометрів, наша команда дісталася німецького міста Ганновер, де 12 листопада стартувала наймасштабніша в світі виставка сільгосптехніки.

Агроекспедитори на Agritechnica 2017

Читати по темі: Стартувала наймасштабніша виставка сільгосптехніки AGRITECHNICA 2017

Масштаби вражають, адже Agritechnica 2017 — це окрема цивілізація. Ми одразу ж розбіглися павільйонами, щоб встигнути відвідати якомога більше стендів. Де були і що бачили — збиратимемо для вас у цьому блозі, який щоденно оновлюватимемо.

Стенди деяких компаній-партнерів настільки нас вразили, що ми вирішили зробити по кожному з них окремі екскурсії.

Екскурсія стендом John Deere

На виставці Аgritechnica 2017 компанія John Deere презентує цілий комплекс новинок, у тому числі й ті, які нагороджені золотою та срібною медалями від Agritechica — це подрібнювач StalkBuster від Kemper. Цей агрегат отримав золоту медаль Innovation Award від Agritechnica. Ще дві срібні медалі отримали система баластування задніх коліс трактора EZ Ballast Wheels та система управління AutoTrac Implement Guidance.

Екскурсія стендом Monosem

Monosem презентують цілий комплекс новинок: нову лінійка універсальних рам Мonosem MultiSlide, восьмирядну сівалку, оснащену дозувальними апаратами Monoshox NG Plus ME. Також, компанія додала сертифіковану функцію TC-GEO до лінійки сівалок з електричним керуванням. Мonosem — один із перших виробників, який представляє сертифіковану TC-GEO на виставці Agritechnica 2017. Крім цього, сьогодні презентують контролер висіву CS 30 і ISOBUS-термінал Touch Pro.

Екскурсія стендом Lemken

На стенді цього року представлено 27 агрегатів. Розташування агрегатів можна переглянути на карті стенду на офіційному сайті виробника. Серед презентованих агрегатів є декілька, на які варто звернути особливу увагу. Зокрема, сівалка Lemken Azurit 9 номінована на нагороду «Машина року» серед посівних агрегатів, а також цікавими є оновлені причіпні обприскувачі Lemken Primus 10 і Albatros 12, сівалки Lemken Solitair та серія плугів Lemken Juwel.

Здається, на цих стендах можна було б провести увесь день. Але добре, що у нас велика команда. Тож частина української журналістської делегації почала мандрівку павільйонами, і спочатку вирішила дізнатися про новинки, які привезла на Agritechnica 2017 компанія Grimme.

Grimme: сучасний підхід

На стенді компанії ми зустріли Дмитра Левічева — директора компанії «Агролінія», що є офіційним дилером техніки Grimme. Він розповів нам про комбайн Ventor 4150, який в Україні можуть побачити вже наступного року.

Дмитро Левічев

«У майбутньому ми будемо відправляти в Україну ці комбайни. Просто існує тактика роботи: машина повинна два роки попрацювати і показати свою ефективність. Тому нашу новинку спочатку побачать клієнти Німеччини, Франції і Бельгії. Ціна комбайна — від €450 тис., в залежності від комплектації — на якому ґрунті він буде працювати, як багато врожаю збирати тощо. Цього року буде випущено три комбайна, і вони знайдуть своїх власників. Поки що комбайн лише протестували», — розповідає Дмитро Левічев.

Ventor 4150

Представник компанії зазначає, що для українського ринку буде цікавою система відділення домішок від картоплі за допомогою потоку стисненого повітря. Вона дозволяє дбайливо і ефективно відокремлювати грудки, які за розміром можна порівняти з розміром картоплі. Іншими пристроями зробити це швидко і легко було непросто.

Під час екскурсії Дмитро Левічев розповів нам, що український ринок іде в ногу з часом і простежується попит українських аграріїв на сучасну техніку і вимоги до якості продукції.

«Сьогодні кожен розуміє: щоб бути успішним на ринку і продавати свій продукт, потрібно не лише мати достатню кількість товару, але дати його у відмінній якості. Це вимагає сучасних підходів, технологій і високотехнологічних машин. І ми в цьому не виняток, тому стежимо в Україні за останніми європейськими тенденціями, відкриттями та новинками», — говорить Дмитро Левічев.

AGCO: Електротрактор та ІДЕАЛьний комбайн

Компанія представила ряд зернозбиральної та кормозаготівельної техніки, а також трактори різної потужності — від 70 до 650 кінських сил. Дивували ж відвідувачів новинкою — електричним трактором Fendt e100 Vario, який вперше представили на виставці.

Fendt e100 Vario

«Трактор працює на електроприводі. Батарея на 650 В ємністю 100 кВт дозволяє працювати до 5 годин. Менше ніж за годину батарея заряджається на 80%. Ця серія вже розподілена між користувачами Німеччини. Також є спеціальна зарядна колонка Supercharging Option, яка дозволяє зарядити батарею за 40 хвилин», — коментує національний менеджер з продажів торгової марки Fendt у Східній Європі Олексій Копилов.

Але справжньою прем’єрою стала презентація зернозбирального комбайна Fendt IDEAL.

Fendt IDEAL

«Він представлений у трьох класах від 7 до 9. У нього роторна концепція, потужність — від 450 до 650 кінських сил. На сьогоднішній день комбайни мають найдовший Ротер, найбільший бункер. Протягом шести років тривали розробки машини, яку зробили з чистого аркуша. Це абсолютно новий проект і унікальна техніка як по потужності, так і по ефективності», — говорить Олексій Копилов.

 Fendt IDEAL

Окрім цього компанія привезла на виставку трактор Fendt 900 Vario MT — абсолютно нова машина з новою трансмісією та новим концептом двигуна.

Fendt 900 Vario MT

Вчора саме цей трактор отримав нагороду «Вибір року». Також AGCO презентувала нові причіпні та самохідні обприскувачі, причепи-підбирачі та роботизовані системи стрічкового висіву.

Роботизована система стрічкового висіву

До речі, останні працюють за безпровідними технологіями. Кожен робот — це бункер з насінням. Якщо він зупиняється, то подає сигнал, і на його місце приходить інший, щоб не зупиняти робочий процес.

Олексій Копилов

«Ідея в тому, що вони можуть працювати «роями». Є завдання — конкретне поле з картою. Приходить носій роботів і вони починають виконувати поставлене завдання. При цьому вони постійно обмінюються інформацією про ситуацію з серверами. Є можливість контролювати рівень заряду батареї, кількість насіння. Якщо трапляється вимушена зупинка, на те місце приїжджає інший робот. Хоча він запрограмований повернутись в той хаб, з якого приїхав, у разі, якщо він розрядився або у нього закінчується насіння», — розповідає експерт.

Оглянувши новинки, вирушаємо далі та зупиняємося на стенді компанії ROPA.

Читати по темі: Agritechnica 2017: що цікавого може побачити український фермер на стендах виставки

Опа! Ми на стенді ROPA

Компанія презентує найпотужніший бурякозбиральний комбайн у світі — ROPA Tiger 6 (двигун — 770 кінських сил). Також відвідувачі мають нагоду побачити тут корчувач, перероблений із серії RR.

ROPA Tiger 6

«У нього є багато різних додатків. Машина повністю перероблена, оптимізована кабіна, потік світла, є купа додаткових можливостей. Тобто комбайнеру стало легше працювати — у нього є дисплей, на якому він може підлаштувати машину під себе прямо в полі», — розповідає представник СТОВ «РОПА-Україна» Віталій Орловський.

Віталій Орловський

Також на стенді представили навантажувач ROPA Maus 5, який відрізняється від ROPA euro-Maus 4 нормою вихлопу двигуна.

«Цього року виставка велика, клієнтів багато, в тому числі, відновлюється інтерес споживачів з України. Останні роки у нас скоротилися площі, але багато машин залишилося на ринку. Але зараз ситуація вирівнюється, тому буде багато нової техніки. Великим попитом користуються навантажувачі для цукрових буряків, адже у цьому сегменті нам належить близько 80% ринку у світі і в Україні. Також є постійний інтерес до бурякозбиральних комбайнів, оскільки вона пристосована до важких умов роботи», — говорить Віталій Орловський.

На стенді компанії ROPA

Представник компанії зазначає, що більшість зацікавлених технікою ROPA на Agritechnica 2017 — все-таки європейці. Адже Європа скасувала квоти на цукор, у зв'язку з цим минулого року вони збільшили посіви на 15%, а в наступному площі виростуть ще на 10%. Натомість минулого року компанія почала поставляти в Україну картоплезбиральні комбайни.

«П’ять років ми займаємося активним продажем картоплезбиральної техніки. Але в Україну відправляємо нашу техніку для збирання картоплі всього рік. На наступний рік також уже маємо замовлення», — додає представник СТОВ «РОПА-Україна».

PÖTTINGER: медалісти

Екскурсію стендом компанії ми почали з посівного комплекса Pottinger Terrasem, який за словами експерта з технологічної підтримки ТОВ «Пьотінгер Україна» Володимира Мірненка, №1 в Україні. Комплекс був кардинально оновлений новими опціями для для важких глевких ґрунтів і посушливих умов. Якщо в центральній і західній Україні цей комплекс представлений із дисковою бороною для передпосівного обробітку та міжряддям 12,5 см, то для південних регіонів комплекс ітиме в поєднанні турбо-дисків вертикального обробітку та висіву з міжряддям 16,7 см.

Посівний комплекс Pottinger Terrasem

Крім того, для України може бути оновлений плуг SERVO 6.50. Третьою новинкою в ґрунтообробній та посівній техніці є система контролю обробітку ґрунту, за яку компанія отримала срібну медаль.

Плуг SERVO 6.50

«Вона працює наступним чином: слідом за ротаційною бороною стоїть камера, яка в режимі 3D фіксує поверхню поля, оцінює наскільки воно вирівняне, яка структура поля. Ця ж камера контролює швидкість роботи трактора і швидкість обертів ротаційної борони. Таким чином ми досягаємо ідеального передпосівного обробітку», — розповідає Володимир Мірненко.

Володимир Мірненко

До слова, компанія виборола чотири срібні медалі:

  • за контроль передпосівного обробітку в режимі online,
  • за спеціальну систему на косарках, що дозволяє розпізнавати тварин і зберігати їм життя
  • за систему GPS-контролю, яка дозволяє «конектити» між собою різні одиниці техніки в режимі online
  • за спільну розробку з IT-компанією, що дозволяє систематизувати дані і покращити систему точного землеробства.

Були представлені і кілька цікавих новинок для України. Зокрема, продемонстрували одну з найпопулярніших моделей роторного валкувача, яка пройшла ребрендинг.

Також ми побачили ряд новинок, які в найближчому часі з’являться в Україні — комбінація косарок NOVACAT A10.

«Сьогодні найпопулярнішою є NOVACAT Х8. Це три балки по три метри: фронтальна і дві позаду», — говорить представник компанії.

Під час інтерв'ю з Володимиром Мірненком

Також на виставці ми зустрічаємо безліч колег, давніх друзів-аграріїв та заводимо нові знайомства. Зокрема, ми зустріли Йоганна Венцеля, директора господарства «Дукра Агро», яке розташоване на Черкащині. В Україні фермер працює 11 років, а на Agritechnica 2017 приїхав разом із сином, щоб подивитися, що цікавого і нового пропонують виробники сільгосптехніки з усього світу.

Йоганн Венцель

Йоханн Венцель розповідає, що вся його техніка — європейського виробництва.

«Всю нову й необхідну для роботи техніку ми привезли з собою з Німеччини. Поступово ми розширилися, придбавши кілька машин у компанії Case. Я вирощую не так багато продукції, тому часто орендую техніку», — розповідає пан Йоганн.

Йоганн Венцель

Чоловік відзначив, що між українським і німецьким фермером безперечно є різниця. Але кожен аграрій однаково хоче осучаснюватися і крокувати в ногу з часом, тому такі виставки слід відвідувати навіть не з метою придбати щось, а хоча б просто подивитися на новинки.

День 2: Машина року 2018

Другого дня виставки Agritechnica 2017 оголосили переможців конкурсу «Машина року-2018». Ми були на церемонії нагородження і вже знаємо, хто увійшов до списку.

Церемонія нагородження «Машина року-2018»

Тож серед переможців опинилися сівалки Lemken Azurit, комбайни Ideal (спільна розробка Fendt та Massey Ferguson), навантажувач Claas Scorpion, картоплезбиральний комбайн Grimme Ventor 4150 та ін.

На церемонії нагородження «Машина року-2018»

В номінації «Кращий XXL-трактор» переможцем став трактор Fendt 900 Vario MT, кращий компактний трактор – John Deere 5R. Приз глядацьких симпатій отримав комбайн Fendt/Massey Ferguson Ideal.

Детальніше тут.

Зустрічаємо українських фермерів

На стенді Lemken ми зустріли фермера, власника «Агрофірми Узинська» Володимира Козачука, який приїхав на Agritechnica 2017 вже четвертий раз.

Володимир Козачук

Аграрій був одним з перших фермерів України, хто придбав техніку LEMKEN.

«20 років тому ми познайомилися з паном Лемкеном. Він був у нас на полі, бачив як ми працюємо, зробив нам хорошу знижку. Ми першими в Україні купили сівалку Solitair. Їхня сівалка дозволяє займатися точним землеробством. За такими сівалками майбутнє», — розповідає Володимир Козачук.

Bühler: не технікою єдиною

Мандруючи павільйонами Agritechnica 2017, ми підійшли до стенду елеваторного, комбікормового, млинового обладнання Bühler.

На стенді компанії Bühler

Компанія представляє оптичний сортувальник SORTEX A ColorVision.

«Це машина для ферм. Це сортувальник по кольору і розміру. Дуже ходова машина, яка добре зарекомендувала себе в Україні, де їх стоїть, мабуть, 50 штук. Це компактна однорядна машина, яка застосовується в основному у господарствах, де є млини. Також вона добре сортує горіхи, насіння», — розповідає представник компанії Bühler.

Сортувальна машина SORTEX A ColorVision

На виставку компанія не везе габаритне обладнання, які відрізняються від менших моделей лише потужністю. На найбільшій у світі виставці сільськогосподарської техніки компанія не відчуває себе обділеною увагою.

«Це профільна виставка. Ми завжди беремо в ній участь, дуже серйозно готуємося. До нас приїжджає велика кількість клієнтів з України. Ми дуже задоволені цією виставкою, не відчуваємо себе позбавленими уваги», — коментують нам на стенді Bühler.

Лубнимаш: місце підписання контрактів

На стенді компанії представлено силоси для зберігання зерна, зерносушилки шафового типу і транспортне обладнання. Наразі «Лубнимаш» проходить процес європейської сертифікації, і через 3-4 місяці має отримати сертифікат ЄС, який даж можливість продавати техніку як в Європу, так і в інші країни СНД без проблем.

«Ми розширили ряд силосів, діаметр 32 м, ми можемо давати змогу нашим партнерам зберігати в одній ємності 20 тис. кубів зерна. Також розширили ряд зерносушарок, є розробки потужністю до 200 т/год. по пшениці. Також є одна з новинок, яку на українскому ринку поки що ніхто не виготовляв —зерносушарка для насіннєвого матеріалу з подвійною куперацією. Це зовсім інший продукт, новий продукт, і є надія, що ми весною його поставимо і влітку 2018 року випробуємо», — розповідає начальник відділу збуту «Лубнимаш» Олександр Мурзаков.

На стенді «Лубнимаш» під час розмови з Олександром Мурзаковим

Також однією із новинок є двошарове захисне покриття дахів силосів. Компанія використала полімерне покриття нового рівня та оцинковку. У наслідок чого термін гарантії на дахи для силосів збільшився до 20 років.

Серед відвідувачів стенду компанії 90% — українські виробники.

«З багатьма із них ми досягнули домовленостей саме тут, в Ганновері, тому що в Україні ми, на жаль, не змогли зустрітись, а тут зустрілись, підписали  контракти.  Також ми знайшли партнерів у Німеччині, Індії, є міжнародні замовлення — Узбекистан, Росія. Тож у нас тут насичені дні», — говорить Олександр Мурзаков.

День 3: Іноземці зацікавилися «Заводом Фрунзе»

Ось вже третій день поспіль ми, вважайте, «прокидаємося» на Agritechnica 2017. Не дивина, що після таких насичених буднів і купи вражень, у снах ми бачимо також сільгосптехніку, яка виблискує на презентаційних п’єдесталах.

Хоча, довго спати нам нема коли: пишемо блоги для вас і вже натоптаною дорогою йдемо підкорювати Agritechnica 2017.

Агроекспедитори ідуть на Agritechnica 2017

З самого ранку ми зазирнули на стенд «Заводу Фрунзе». Компанія приїхала на виставку з новими решетами для калібрування насіння гречки, кукурудзи та гороху, які збільшують продуктивність калібрувальної машини.

«Одні йдуть шляхом вдосконалення самої машини, а ми змінюємо сам вид решета. Тому що все одно решета у всіх однакові, і всі повторюють один за одним. Але ж Німеччина любить новинки, то ми підготували ці чотири решета. У нас ще є спеціальні решета для вентиляції зерносховищ, а також ми привезли зварні решітки для перекриттів, де стоять автомобілі, привезли мінісепаратор», — розповідає інженер-конструктор «Заводу Фрунзе» Тамара Брагіна.

Тамара Брагіна

Пані Тамара зазначила, що поки що продажів немає, бо про нове решето ще не всі знають. Але цікавість відвідувачів вже є.

«До нас підходили відвідувачі з Австрії, Туреччини, Індії, Німеччини, Латвії. Всі, хто займаються сепараціїє зерна, цікавляться нашою продукцією. Підходили до нас з Канади, вони не знали про наше існування, а тепер збираються у нас замовити дуже багато видів решіток під обробку кукурудзи і гороху, адже у них в основному саме такі культури вирощуються», — додає інженер-конструктор «Заводу Фрунзе».

Калібрувальна машина

Але багато часу провести на стенді у нас не виходить — масштаби виставки змушують нас увімкнути турбо-режим і пересуватися павільйонами з шаленою швидкістю.

BASF: новітні розробки

На виставці сільгосптехніки ми зустрічаємо і виробників ЗЗР. Зокрема, завітали на стенд компанії BASF, яка представила новітню технологію — Maglis. Нині вона проходить тестування у європейських господарствах, але, зрештою, має з’явитися на українському ринку.

На стенді ми поговорили з експертом зі зв’язків з громадськістю компанії BASF Фредеріком Вурсом.

Фредерік Вурс

«Maglis — це онлайн-платформа, яка допомагає аграріям більш ефективно використовувати зібрані дані та приймати більш ефективні управлінські рішення. Ця платформа пропонує цілу низку інтегрованих, інтуїтивно зрозумілих та простих інструментів, які допомагають аграріям чітко планувати вирощування та збирання продукції, краще розуміти інформацію «з полів», оптимізувати прибутки та керувати ризиками. Інструменти технологія пропонує такі: клієнт-навігатор, планування вирощування, оцінка стійкості рослини, статистика», — розповів нам експерт.

Фредерік Вурс зазначив, що Maglis виникла саме у відповідь на потреби аграріїв: коли фахівці компанії провели опитування, що саме хотіли б бачити агровиробники для удосконалення технологій рослинництва, вони приблизно описали свої побажання. Таким чином і було розроблено систему «розумної комунікації з рослиною».

Стенд BASF на Agritechnica 2017

«Визначити ураження хворобами та стійкість за допомогою онлайн-платформи дуже просто: потрібно лише сфотографувати листок, вивести на екран фото, на якому програма кольором позначить уражені місця, видасть «діагноз» та загальні рекомендації. Швидко і практично», — говорить Фредерік Вурс.

Monsanto: Цифрові інновації The Climate Corporation

Компанія The Climate Corporation, що є підрозділом Monsanto, презентувала на виставці новітню цифрову агроплатформу, яка допоможе аграріям всього світу приймати правильні рішення та аналізувати свій бізнес. Ми поспілкувалися із представником компанії Мартіном Рендом, який розповів, що це обладнання вже працює у Франції, Німеччині та Україні.

«У нас є пристрій FieldView Drive, який можна вставити в комбайн і трактор, і він синхронізується з обліковим записом фермера, передає всі дані в нашу систему. І в нашій системі ці дані можна візуально аналізувати. Тобто агроном дізнається, які причини врожайності, як можна її підвищити тощо», — розповідає Мартін Ренд.

Мартін Ренд

За допомогою пристрою Climate FieldView™ Drive, який легко переносить отримані дані безпосередньо до облікового запису користувача, фермери можуть збирати, зберігати та візуалізувати дані з полів на одній простій цифровій платформі. Поки обладнання ще тестується, аграріям будуть пропонувати встановити його безкоштовно.

Пристрій FieldView Drive сумісний з багатьма типами обладнання в Європі, зокрема з сівалками, обприскувачами та комбайнами. Це допомагає фермерам легко збирати дані з поля для агрономічних цілей, які вони використовують протягом усього сезону. Нещодавно компанія The Climate Corporation уклала глобальну угоду про підключення до даних із компанією AGCO, яка надасть фермерам ще більше можливостей для інтеграції обладнання до платформи Climate FieldView.

«Окрім пристрою FieldView Drive та техніки AGCO, фермери зможуть пересилати дані з поля до облікового запису Climate FieldView за допомогою моніторів компанії Precision Planting LLC, міжхмарного підключення до інших систем сільськогосподарського програмного забезпечення, таких як Центр управління John Deere (John Deere Operations Center), а також за допомогою ручного завантаження файлів», — розповідає Мартін Ренд.

Початок продажів — весна 2018 року.

Насправді ж, клієнтами Climate Corporation можуть бути як великі, так і маленькі виробники. В Німеччині FieldView Drive використовують на фермах із зембанком у 100 га.

Bayer vs FaunaPhotonics

Рік тому за участі Лундського університету в Швеції та співпрацюючи з Bayer Digital Farming, компанія FaunaPhotonics розробила стартап зі створення інструментів для виявлення літаючих комах. Детальніше про який нам розповів представник компанії Джорд Прангсма.

Цей інструмент називається LIDAR, в його основі лежить використання лазера. Демонстраційної моделі такого лазера поки що немає, але принцип дії можна зрозуміти і зі слів представників компанії.

Джордж Прангсма

«Якщо якась літаюча комаха потрапить під промінь лазера, то цей промінь одразу відіб’ється через те, що комаха махає крилами. Ми можемо побачити кожен помах крил цих комах та їхню частоту, отже визначити, швидко летить комаха чи повільно. Таким чином ми можемо ідентифікувати комаху, оскільки ми знаємо, що метелик дуже повільний, а комар — швидкий. Ідентифікувавши комаху, ми можемо визначити, якої шкоди вона може завдати на вашому полі», — розповідає Джорд Прангсма.

Якщо інструмент добре себе покаже, згодом він з’явиться і в Україні.

ExactFarming: Керувати фермою онлайн

Ще одна компанія, яка пропонує фермерам і агрономам онлайн-сервіс для управління господарством — ExactFarming. Керівник компанії Антон Хаймовський розповів, що цей сервіс дозволяє керувати економікою сільгосппідприємства і допомагає агроному та власнику господарства у прийнятті рішень — проводити якусь обробку в полі або не проводити, виводити важку техніку на поля чи ні.

«Ми створюємо рішення, яке дозволяє управляти економікою кожного поля. Наш сервіс ExactFarming збирає великі дані про обстановку в полях, відповідно можемо давати інструменти підтримки, прийняття рішення, наприклад: проводити якусь обробку в полі чи не проводити, виводити важку техніку на поля або не виводити. Саме в таких рішеннях ми допомагаємо користувачу. Також ми приступили до роботи над ще однією функцією сервісу — це буде певний штучний інтелект, який на основі машинного навчання і аналізу буде давати нашим користувачам підказки: що робити в той чи інший момент. І ми зараз активно ростемо, набираємо користувачів по всьому світу. Це не тільки США, Росія, Україна, а й Бразилія, Нова Зеландія, Австралія», — розповідає Антон Хаймовський.

Влітку компанія запустила проект «Цифровий сезон»: учасники-господарства весь сезон польових робіт використовували ExactFarming у практичній роботі.

«З цими господарствами ми «прожили» цілий агросезон, протягом якого ми здійснювали технічну та інформаційну підтримку, підказували нашим користувачам як працювати в системі. Ми вже маємо підсумок, бо порахували цифри разом з агрономами в господарствах. Вцілому ми заощадили близько 43 млн грн. Тому ефект є, ми після цього проекту окрилені, бо розуміємо, що можемо заробити для наших користувачів гроші. Це дуже нас надихнуло і нашу платформу ми будемо розвивати далі», — коментує Антон Хаймовський.

Кожен аграрій може встановити собі безкоштовну версію, для оцінки ефективності такого додатка. Але платна версія має більше функцій, зокрема вона дозволяє інтегруватися з обліковими системами, системами моніторингу транспорту. Туди входить мобільний додаток,  немає жодних обмежень по площі (на відміну від безкоштовної версії). У майбутньому в систему хочуть включити автоматичне визначення фаз вегетації та погодної інформації за супутниковими знімками. Також хочуть зробити «розумний довідник», який по фотографії буде визначати, що за звір знаходиться на полі користувача і як з ним боротися.

Але на цьому наші розповіді про Agritechnica 2017 не завершуються, адже ми веземо з собою багато фото, відео та цікавих історій, якими порадуємо вас згодом. Частинка нашої команди на Agritechnica 2017

 

Виконано за допомогою Disqus
Матеріали за темою