Експерт розповіла, як лісосмуги впливають на врожайність поля

6 квітня 2020 444 0
Боброва Яна, співзасновниця та виконавча директорка благодійного фонду Peli can live
Kurkul.comБоброва Яна, співзасновниця та виконавча директорка благодійного фонду Peli can live

На території України екологи фіксують критичний стан лісосмуг, що є наслідком як вирубки дерев на дрова, так і відсутності фахового догляду. З роками площа орних земель лише збільшується, а нові лісосмуги не створюються.

Про це розповіла співзасновниця та виконавча директорка благодійного фонду Peli can live Яна Боброва в інтерв’ю «Відновлення лісосмуг — наш внесок у боротьбу зі змінами клімату» на Kurkul.com.

Також експерт розповіла про користь від лісосмуг.

«Створення та відновлення лісосмуг ― це ціла наука. Затінення посівів можна врегульовувати правильним підходом до створення лісосмуг, комбінуючи породи дерев та кущів, що мають різну висоту, залежно від географічних напрямків, а також висіваючи різнотрав’я на краю. Важливо розуміти, що шкоди від лісосмуг немає — тільки користь. Якщо ми говоримо про втрату врожаю на наближених до лісосмуг територіях через затінення, слід пам’ятати про значне підвищення врожайності всього поля, завдяки зберігаючому впливу лісосмуг», — розповіла Яна Боброва.

Читати також: Ринок землі: реакція соцмереж на закон про землю

Також вона зазначила, що сформоване в лісосмузі середовище не є притаманним для бур’янів. А сама захисна лісова смуга є чудовим біотопом для ряду корисних комах, птахів, що знищують польових шкідників.

Виконано за допомогою Disqus