Виробники насіння і ЗЗР отримали тисячі нових конкурентів після виходу на прямі продажі — Дмитро Оцабрик

14 вересня 2020 181 0
Виробники насіння і ЗЗР отримали тисячі нових конкурентів після виходу на прямі продажі — Дмитро Оцабрик
Kurkul.com

Рішення мультинаціональних компаній виходити на прямі продажі на українському ринку призвело до посилення конкуренції між ними та дистриб’юторами. Про це розповів власник компанії «Грейс Агро» Дмитро Оцабрик у матеріалі «Найстрашніше, що може відбутися між співвласниками — це гроші» на Kurkul.com.

Він зазначив, що компанії, які мають намір переходити на прямі продажі, можуть досягти успіху лише в тому разі, якщо так станеться, що всі дистриб’ютори України або хоча б 50% перестануть боротися за аграрний ринок України. Тільки в цьому разі щось може вийти в цих компаній. 

«Насіння Pioneer продавали 30 дистриб’юторів, а у кожного дистриб’ютора в середньому 30 менеджерів. 30 помножити на 30 — це вже 900 менеджерів в Україні. А скільки купували по субдистрибуції? Це тисячі людей, тисячі компаній, які продавали. Сьогодні ці всі компанії стають їхніми конкурентами, тобто сьогодні Pioneer — це мій конкурент. І я шукаю якісне насіння інших компаній», — додав Дмитро Оцабрик. 

Читати за темою: Таємне життя засновників «Імперії-Агро» — старі скандали і нові фірми братів Оцабриків

За його словами, сьогодні наш ринок переповнений продукцією ЗЗР. І замінити, наприклад, продукти одних  мультинаціональних компаній на інші, не гіршої якості, не є проблемою. 

«І коли компанії-виробники думають, що вони так просто зайдуть на ринок України без дистриб'юторської підтримки, для них це дорога в нікуди — це те, що я бачу», — сказав власник компанії «Грейс Агро». 

На його думку, наш аграрний ринок дуже специфічний — він не схожий ні на російський, ні на європейський.

«Українські виробники з прямих продажів навпаки виходять на дистрибуцію. От «Маїс» починав з прямих продажів, і вони зараз налаштовують дистриб’юторську мережу, максимально перестають продавати напряму, де, навіть, були деякі продажі. Вони розуміють, що самі не можуть дійти до кожного фермера», — розповів Дмитро Оцабрик. 

Нагадаємо, перехід компаній-виробників насіння та добрив на прямі продажі призведе до значних фінансових втрат і у виробників, і у дистриб'юторів.

Читайте також:

Виконано за допомогою Disqus