Фахівці розповіли, як збільшити врожай сільгоспкультур на 20%

22 жовтня 2021 2633 0
Кукурудза
Кукурудза

Чим триваліший період рослина перебуває у стресі, тим менш продуктивною вона стає. Тому науковці шукають методи мінімізації стресів для рослин. Одним з таких методів є використання в сільському господарстві фітогормонів. Про це йдеться в матеріалі «Фітогормони — помічники аграрія, що збільшують врожайність» на Kurkul.com

В наукових колах тривають дослідження дії тих чи інших стресових гормонів. Разом із тим не можна сказати, що є багато успішних препаратів. 

Так, єдиним препаратом на основі природних, а не синтетичних брасиностероїдів (фітогормони класу стероїдів, що підтримують нормальне функціонування імунної системи рослини, особливо в несприятливих умовах в Україні) є Вітазим — органічний біостимулятор, виготовлений шляхом ферментації з рослинної сировини.

«Обробка рослин Вітазимом забезпечує кращий вегетативний ріст рослин, інтенсивний фотосинтез, стійкість до стресів і хвороб, краще живлення, розвиток мікоризи на корінні, оптимальний синтез цукрів, білків, жирів і збільшення врожаю культур на 10–20%», — розповів продакт менеджера відділу добрив та мікродобрив Групи компаній «Агро Експерт» Олександр Карнаух.

Зі слів експерта, застосування Вітазиму у більш пізні фази росту і розвитку зменшує вплив стресів на рослину, підвищує продуктивність фотосинтезу, як наслідок, сприяє подовженню вегетації. Все це призводить до збільшення продуктивності сільськогосподарських культур.

Читайте також: 

Виконано за допомогою Disqus