В Україні врожайність яблуневих садів зросла вдвічі

30 жовтня 2021 558 0
Яблука, яблуня
Яблука, яблуня

Раніше в яблуневому саду закладеному за схемою 5-6 м між рядами і 4-5 м в ряду, з 1 га збирали близько 20 т яблук, то зараз з дотриманням технологій садівники отримують 50 т/га. Про це розповів професор кафедри захисту та карантину рослин Уманського національного університету садівництва Юрій Яновський в матеріалі «Кредити для садівництва під 33% — це знищення галузі» на Kurkul.com.

«Для такої врожайності треба правильно застосувати засоби захисту рослин, зробити підживлення добривами, провести відповідну агротехніку, вчасно зібрати врожай та помістити його в холодильник. Такі цифри — нормальна європейська врожайність, і для нас вона абсолютно реальна», — розповів науковець. 

На його думку, реалії садівництва вимагають від аграріїв більше рішучих, зважених дій, спрямованих на отримання високих та стабільних врожаїв шляхом компетентного використання засобів захисту рослин. 

«Нещодавно я написав та видав книгу «Програма захисту плодових культур». В ній містяться детальні рекомендації щодо комплексу агротехнічних, біологічних та хімічних ЗЗР проти основних шкідників, лишайників, збудників хвороб і бур'янів. В цій праці я також наводжу найбільш ефективні, екологічні та економічні заходи, пояснюю правила їхнього застосування в умовах сьогодення вітчизняного садівництва», — поділився Юрій Яновський. 

Читайте також: Названо дієвий спосіб боротьби з головним шкідником фруктових садів

Виконано за допомогою Disqus