Завдяки трекерам використання пального можна зекономити до 2 млн грн за рік — досвід

12 листопада 2021 405 0
Бізнес-конференція «OK AGRO»
Kurkul.comБізнес-конференція «OK AGRO»

Впровадження сучасних технологій на агропідприємствах, попри високу вартість, дозволяє зекономити вагому частку витрат господарства. Зокрема, встановлення трекерів використання пального дозволили заощадити підприємству за рік до 2 млн грн. Про це розповів комерційний директор ТОВ «Докучаєвські чорноземи» Михайло Кобченко під час бізнес-конференції «OK AGRO», інформує Kurkul.com.      

«Ми встановили трекери пального на 100 одиниць службового транспорту, що дало нам зекономити 2 млн грн за рік. За декілька місяців трекери окупили свою вартість. Це також допомогло контролювати зайві поїздки і перевикористання лімітів», — поділився досвідом Михайло Кобченко. 

Він розповів, що здебільшого такого плану зміни і впровадження нових технологій на підприємстві отримують супротив працівників. Тому спершу треба дорости до змін ментально. От, наприклад систему контролю закупівель не прийняв головний інженер, тому змушений був піти. Але це дало поштовх розвивати програму в інших напрямках.

«Система контролю закупівель Бітрікс, вартість якої $2 тис. на рік, дозволила зекономити господарству лише на закупівлі запчастин і на ремонті техніки 15 млн грн. Всі елементи програми Бітрікс ми не застосовуємо сповна. Але використовуємо програму закупівель з триетапним погодженням. Спершу затверджую я, потім засновники, далі бухгалтер», —  пояснив комерційний директор підприємства.

Нагадаємо, нещодавно йшлося, що диференційований посів допомагає зекономити фермерам до 7% витрат, а диференційоване внесення добрив принесе ще 6-8% економії.

Читайте також: Фонд часткового гарантування кредитів не буде фінансувати дрібних фермерів 

Виконано за допомогою Disqus