Франція — потенціальний партнер України у молочній сфері

30 липня 2015 83 0
Ніколя Перрен, радник з питань сільського господарства Посольства Франції в Україні
Кurkul.comНіколя Перрен, радник з питань сільського господарства Посольства Франції в Україні

Франція вірить у потенціал і розвиток молочного сектору в Україні у зв'язку зі збільшенням та розвитком міжнародного ринку, збільшенням світового споживання щороку на 2,5%. Про це повідомив під час «Французького дня молока» радник з питань сільського господарства Посольства Франції в Україні Ніколя Перрен, пише Кurkul.com.

За його словами, Франція позиціює себе як Європейський партнер України.

«Молоко і сири тісно пов'язані з французькою ідентичністю, менталітетом і переробною промисловістю. Франція – перший імпортер сиру і масла на міжнародний ринок у світі», — сказав Ніколя Перрен.

Читати по темі: «ТОП-3 причин для співпраці України і Франції у молочній сфері — Ніколя Перрен»

Також додав, що Франція виготовляє і поставляє молоко на ринок завдяки наявності 3,7 млн молочних корів, що відповідно означає 24,6 млрд літрів. Усі ці корови знаходяться на території, де працюють 67,4 тис. середніх або сімейних ферм, які виготовляють 345 тис. літрів молока на рік.

«Одна ферма має в своєму господарстві 92 га землі, з них 33 га — посівні площі. Якщо казати про розвиток мереж, — то це 54% молока, що переробляється, і 75% молочних продуктів для спільного вживання» — повідомив Ніколя Перрен.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою