Чорноморський порт продовжує порушувати норми утримання тварин

21 грудня 2018 112 0
Чорноморський порт продовжує порушувати норми утримання тварин
dessa.net.ua

Після ситуації з вівцями, Чорноморський порт так і не створив умов для утримання тварин. Але приймати худобу він не припинив. Про це повідомив заступник начальника Одеської регіональної служби державного ветеринарно-санітарного контролю Олег Яковлєв, передає trassae95.com.

За його словами, в Чорноморському порту немає жодного карантинного майданчика, відповідав б законодавчим нормам. Проте, живий вантаж і досі прибуває в термінал.

Олег Яковлев розповів, що після утримання овець у порту вже були нові випадки повернення 56 тварин. Він зазначив, що наразі у відомстві йдуть наради з питань, пов'язаних з поверненням імпортованих тварин. Також вже підготовлено лист до Міністерства фінансів України з проханням виділити кошти на створення карантинного майданчика в Чорноморському порту.

За словами волонтера Вікторії Козаченко, громадські працівники розіслали листи президенту, прем'єр-міністру і до зоозахисних організацій. Вони просять вжити заходів, щоб, аналогічні ситуації більше не повторювалися.

Нагадаємо, з України експортували до Туреччини 300 живих овець, але без пояснення причин влада країни повернула тварин до України. Так, з 12 жовтня фура з вівцями стояла у порту.

Держпродспоживслужба прийняла рішення про утилізацію всіх тварин у вантажівці. Активістам та захисникам тварин вдалося добитися, аби живих тварин відокремили від мертвих та не знищували.  

Зараз тварини знаходяться у загоні на території ветиринарно-санітарного заводу у місті Тульчин. Ветринари, які оглядали тварин, говорять, що деякі тварини у кртитичному стані і прогнозують ще смерті овець.

Держпродспоживслужба отримала результати досліджень тварин. Вони свідчать про те, що таких небезпечних інфекційних хвороб як ящур, віспа, блутанг в овець не виявлено.

Тепер на Одещині побудували екоферми, де житимуть ці вівці. Минулого тижня дві віці, народили п'ятеро ягнят.

Виконано за допомогою Disqus