Названо 7 головних молочних порід корів у США

8 січня 2022 1800 0
Названо 7 головних молочних порід корів у США
Kurkul.com

У Сполучених Штатах Америки є сім основних молочних порід великої рогатої худоби, які становлять більшу частину національного молочного стада, що налічує майже 9,4 млн корів. Перелік найпоширеніших корів опубліковано у виданні agdaily.com, повідомляє Кurkul.com.

Згідно з цим рейтингм, найпопулярнішою молочною породою ВРХ у США є чорно-ряба голштинська порода

Голштин (або голштино-фризька порода) є найбільш популярною молочною породою, що складає близько 90% корів на молочних фермах США. Голштинська порода виведена в Нідерландах і була імпортована в США, починаючи з 1600-х років. Наприкінці 1800-х років були створені офіційні племінні книги, які були об’єднані в національну асоціацію. Голштинки відомі тим, що виробляють більший обсяг молока, ніж більшість інших молочних порід. Зрілі тварини також є одними з найбільших корів, які зазвичай важать близько 680 кг.

Друге місце посідає червоно-ряба голштинська порода. Це одна з найновіших порід, зареєстрована лише 1964 року. Вона відрізняється від традиційної голштинської червоно-білим забарвленням, викликаним рецесивним геном. Також ця порода має більшу теплостійкість.

Замикає трійку найпопулярніших молочних порід джерсійська порода. Це найменша порода молочних корів у США, яка має високу жирність молока, відзначається високою конверсією кормів та хорошою теплостійкістю. 

Читати за темою: Школа тваринника: Де в Україні купити джерсеїв?

Також до переліку потрапили такі молочні породи корів, як: бура швіцька порода, гернзейська, айрширська та молочний шортгорн.

© Микола Сирота, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus